Barta Zsolt Péter

Az idén 60 éves fotográfus munkásságából mutatunk be válogatást a kezdetektől napjainkig. , "A dolgok anatómiája érdekel" -nyilatkozta nemrég. Barta Zsolt Péter műveinek nagy hányada kötődik valamilyen módon a testábrázoláshoz, ami már kezdetektől meghatározó volt és máig fontos számára.
Erről ő maga így ír:
"A művészeti fotográfia terén érzékelhető volt az elfordulás a direkt politikai viszonyoktól, indulásomkor (1980-ban) ilyen volt a testtel, illetve a testképpel való foglalkozás, ami a szocializmusban már önmagában is tabunak számí­tott. Ez a látszólagosan apolitikus gesztus azonban nem jelentett politikai éretlenséget, hanem kevésbé direkten, illetve jóval áttételesebben fogalmazott meg újabb eszmeisé­get, esztétikába ágyazott generációs élményanyagot és magát a korérzetet. "
A fotográfia és a képzőművészet határterületén készíti fotográfiáit, amit jól mutat, hogy mára 9 nemzetközi és hazai múzeum őrzi vásárlás útján bekerült munkáit, ebből 5 fotográfiai profilú és 4 képzőművészeti. Mostanáig több, közel 40 hazai és nemzetközi (európai és amerikai) magángyűjteményben találhatók meg munkásságának darabjai, továbbá 2 megjelent albumban ( CodeX 2007, Csarnok 2009) jelentette meg képeit.

KAPCSOLAT

 Artphoto Galéria
Bp., 1119 Bartók Béla út 30.
Tel.: +36306908641

  Nyitvatartás:
Kedd és csütörtök: 14-18 óráig, illetve előzetes bejelentés alapján

  Megközelíthető:
a 4-es metróval, 56-os, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamossal, 7-es, 107-es, 86-os autóbusszal.