Robitz Anikó

 

A Lehetséges világok képeit a természet inspirálta. Korábban kizárólag az épített környezet részleteit fényképeztem, ezt a sorozatot az ember által lakatlan Galápagos-szigeteken készítettem.
A szigetek fizikai közelségük ellenére egymástól nagyon eltérő világok, különleges természeti képződményeikkel, növényzetükkel és endemikus állatvilágukkal.
A kiállításon szereplő fotográfiák ismerős részleteket mutatnak. Hasonlítanak a természetfilmekben látott felvételekhez, de eltávolodnak tőlük. Lehetséges világokat jelenítenek meg, mert a valóságnak csupán egy kiválasztott darabját mutatják és a néző tudása, tapasztalata alapján értelmezi azokat. Ahány néző, annyi lehetséges világ képződik ilyenkor. Ennél fogva minden fénykép fikcionális világot ábrázol. Hasonlít a valóságoshoz, ismerősek lehetnek szabályszerűségei, de már más tulajdonságokkal rendelkezik, mint az amit korábban megismertünk. Színes úti fotók helyett ezekből ismerhet meg egy kivételes helyet a néző. Egy szigetcsoportot, ahol az állatok nem félnek az embertől és az ember nem (annyira) káros az élővilágra. Ez is egy lehetséges világ.

A kiállítás képei

KAPCSOLAT

 Artphoto Galéria
Bp., 1119 Bartók Béla út 30.
Tel.: +36306908641

  Nyitvatartás:
Kedd és csütörtök: 14-18 óráig, illetve előzetes bejelentés alapján

  Megközelíthető:
a 4-es metróval, 56-os, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es villamossal, 7-es, 107-es, 86-os autóbusszal.